maandag 26 november 2007

The Boondocks

The Boondocks gaat hoofdzakelijk over Huey Freeman een intelligente 10 jarige jongen. Hij is een revolutunair, hij is vaak cynisch over onderwerpen als politiek, geloof, de media en grote bedrijven. Ook is heeft hij kritiek over de staat van de moderne Afro-American Society.
Hij en zijn jonger broertje, Riley, wonen samen met hun opa Robert Jebediah Freeman, beter bekend als Grandfather, in een buitenwijk. Ze zijn daar pas geleden naar toe verhuist, ze woonden eerst in Chicago. En Huey en Riley hebben het moeilijk met de verandering van stad naar buitenwijk.

Strip The Boondocks
Andere personages in de strip zijn: Ceasar, de beste vriend van Huey. Jazmine, een vriendin van Huey, ze is de dochter van een advocaat en heeft nog steeds het onschuldige over zich.

Riley, Huey and Grandfather Line-Up
Er zijn een aantal stripboeken verschenen met een verzameling van de strips. Ook in het Nederlands, twee om precies te zijn; “Omdat ik weet dat je toch geen krant leest”en “Bevrijd Jolly Jenkins!”.
Maar je kan de strip ook op goComics lezen.



De strip is dus gestopt maar McGruder is nog steeds druk bezig met The Boondocks, want er is nu een Tv-serie. Deze wordt uitgezonden op Adult-Swim van Cartoonnetwork. De karakters komen over een alleen zijn er een paar toegevoegd. De stem van Huey en Riley wordt gedaan door Regina King.
Er zijn al een heel seizoen en een tweede wordt op het moment uitgezonden in Amerika. In het tweede seizoen werken onder ander 50 cent, Snoop Dogg, Katt Williams, Mos Def en Xzibit.
Je kan afleveringen van The Boondocks ook zien op de site van AdultSwim.

Riley T-Shirt
Voor de liefhebbers kan je grappige T-Shirts krijgen bij MyTeeSpot.